Ljummen broccoli med örter och pocherat ägg

Ljummen broccoli med örter och pocherat ägg

40 min
Broccolil får syrlighet av citron och ytterligare smak av aromatiska örter. Enkelt och gott på smörgrillat rågbröd i sällskap med pocherat ägg. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ljummen-broccoli-med-orter-och-pocherat-agg/

Gör så här

  • Skär ner broccolin i lika stora buketter.
  • Riv det yttersta av skalet av citronen, pressa ur saften. Hacka örterna.
  • Koka upp en kastrull med saltat vatten till broccolin och en stekpanna med vatten till äggen.
  • Salta vattnet till broccolin och koka den tills den börjar bli mjuk. Häll av vattnet.
  • Tillsätt smöret, ⅔ av örterna, citronskal och 1 ½ msk citronsaft. Smaka av med salt och låt stå under lock.
  • Stäng av värmen till stekpannan och knäck i äggen, låt det inte koka. Låt stå ca 5 minuter tills äggvitan är fast och gulan krämig.
  • Bred smöret på bröden och grilla eller stek till gyllenbrun färg på båda sidor.
  • Lyft upp äggen med en hålslev och lägg på bröden.
  • Fördela broccolin på bröden och toppa med resten av örterna.
Klart!

Ingredienser

Broccoli
1
Citron
½
Hackade färska blandade örter t ex körvel, basilika, persilja och gräslök
1½ dl
75 g
Salt
Ägg
4
Rågbröd
4 skivor
25 g