Ljummen broccoli med örter och pocherat ägg

Ljummen broccoli med örter och pocherat ägg

Betyg

(0 st)

40 min

Broccolil får syrlighet av citron och ytterligare smak av aromatiska örter. Enkelt och gott på smörgrillat rågbröd i sällskap med pocherat ägg. Receptet är skapat av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Skär ner broccolin i lika stora buketter. Riv det yttersta av skalet av citronen, pressa ur saften. Hacka örterna. Koka upp en kastrull med saltat vatten till broccolin och en stekpanna med vatten till äggen. Salta vattnet till broccolin och koka den tills den börjar bli mjuk. Häll av vattnet. Tillsätt smöret, 2/3 av örterna, citronskal och 1 ½ msk citronsaft. Låt stå under lock och smaka av med salt. Stäng av värmen till stekpannan och knäck i äggen, låt det inte koka. Låt stå ca 5 minuter tills äggvitan är fast och gulan krämig. Bred smöret på bröden och grilla eller stek till gyllenbrun färg på båda sidor. Lyft upp äggen med en hålslev och lägg på bröden. Fördela broccolin på bröden och toppa med resten av örterna.

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem