Linsgryta med yoghurt
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Denna rätt är ett mellanting mellan soppa och gryta och står ofta på middagsbordet i Iran. Gjord på linser och kryddad med färska örter.
Ingredienser
|
Gul skalad sugarsnaps
|
1 dl |
|---|---|
|
Grönsaksbuljong
|
1 liter |
|
Kokta gröna linser
|
1 dl |
|
Torkade röda linser
|
1 dl |
|
Ris
|
1 dl |
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
|
Hackad färsk koriander
|
1 dl |
|
Hackad purjolök
|
1 dl |
|
Malen gurkmeja
|
½ tsk |
|
Salt och peppar
|
|
| 2 msk | |
|
Torkad mynta
|
1 msk |
| 2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Servera linsgrytan som tillbehör till kött eller fisk eller som vegetarisk rätt med en klick mezeyoghurt.
Näringsvärden, per port
Energi:
292 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 16,2 % | 11,6 g |
| Fett: | 38,8 % | 12,8 g |
| Kolhydrater: | 45 % | 32,3 g |