Linsgryta med kokosmjölk
50 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
En underbar linsgryta på röda linser med indiska kryddor, rostad pumpa och jordnötssmör. Pumpan går bra att byta ut mot sötpotatis.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Liten butternutpumpa
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Matolja
|
2 msk |
|
Aubergine
|
1 |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk ingefära, riven
|
2 msk |
|
Torkade röda linser
|
1 dl |
|
Garam masala
|
1 msk |
|
Malen gurkmeja
|
2 tsk |
|
Malen koriander
|
2 tsk |
|
Malen kardemumma
|
½ tsk |
|
Kokosgrädde
|
2½ dl |
| 2½ dl | |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Jordnötssmör
|
½ dl |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Till servering:
|
Lime
|
1 |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Kokt ris
|
4 port |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
793 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13,8 g |
| Protein: | 11,6 % | 22,7 g |
| Fett: | 43,9 % | 39,4 g |
| Kolhydrater: | 44,5 % | 86,8 g |