Linsbolognese
30 min
Huvudrätt
Lunch
•
Denna mustiga linsbolognese med smak av torkad fänkål och rosmarin blir lätt en ny vardagsfavorit. Den har lite sting av sambal oelek, men är samtidigt oerhört krämig med grädde i bolognesen. Vänd ner nykokt pasta i linsbolognesen och toppa med färskriven parmesan och färska örter - mums!
Ingredienser
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Morötter
|
2 |
| 1 msk | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Fänkålsfrön, mortlade
|
1 tsk |
|
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
|
Sherryvinäger, eller rödvinsvinäger
|
½ dl |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Vatten
|
4 dl |
| 1 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Torkade röda linser
|
2 dl |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Spaghetti, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Parmesanost
|
150 g |
|
Färsk basilika eller persilja
|
1 kruka |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
849 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9 g |
| Protein: | 18,8 % | 39,3 g |
| Fett: | 33,9 % | 32,5 g |
| Kolhydrater: | 47,3 % | 98,8 g |