Chunky tomatsås med linser

Chunky tomatsås med linser

Betyg

(81 st)

Smakrik tomatsås med körsbärstomater, röda linser och vit ost som bra proteintillskott till denna tomatsås. Toppa gärna pastarätten med vacker basilika.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 300 g pasta penne
  • 150 g Apetina® vitost

Tomatsås:

  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater à 400 g
  • 1 msk honung
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Plocka bladen från basilikan och spara ev några till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på svag värme med basilikabladen i smör-&rapsolja 3–4 min. Tillsätt linser, tomater, honung, vatten, salt och peppar. Koka upp och sjud på svag värme tills linserna är mjuka, ca 20 min. Blanda såsen med pastan och smula över osten. Toppa ev med basilikablad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 550 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem