Lingonkaka

35 min
Arbetstid: 20 min
Brunch Buffé
Frysbar
Lingonkaka

Syrligt möter sött i en kardemummadoftande kaka. Hela lingon och kvarg med äpple och kanel smakar fint på toppen

Ingredienser

Lingon
5 dl
Ägg
3
Rårörsocker
2½ dl
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Stötta kardemummakärnor
2 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör-&rapsolja.
  • Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i smeten.
  • Vänd ner 3 dl lingon och häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  • Bred kvarg över kakan och garnera med lingon.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per bit

Energi:

154 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per bit
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,6 % 2,9 g
Fett: 35 % 6,1 g
Kolhydrater: 57,4 % 21,8 g
https://www.arla.se/recept/lingonkaka/