Lingon- och solrosfrökaka

Lingon- och solrosfrökaka

1 tim
Mellanmål
Går att frysa
Läcker, saftig kaka med en krämig frosting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lingon--och-solrosfrokaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en 2-liters- kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och lingonsylt.
  • Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min.
  • Låt kakan kallna. Bred över Kesella och sikta över kanel i form av ett hjärta.
  • Garnera med lingon och ev lingonblad.
Klart!

Ingredienser

200 g
Strösocker
3 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
1 tsk
Lingonsylt
1 dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Saltrostade solroskärnor
1½ dl
Garnering:
1½ dl
Malen kanel
Frysta lingon