Lingon- och solrosfrökaka

Lingon- och solrosfrökaka

Betyg

(5 st)

Läcker, saftig kaka med en krämig frosting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 200 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl saltrostade solroskärnor

Garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en 2-liters- kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och lingonsylt. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt kakan kallna. Bred över Kesella och sikta över kanel i form av ett hjärta. Garnera med lingon och ev lingonblad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem