Lingon- och lökmuffins

40 min
Arbetstid: 15 min
Brunch Förrätt Tillbehör
Frysbar
Lingon- och lökmuffins

Saftiga matmuffins som omväxling till kuvertbröd.

Ingredienser

Rödlökar
2
50 g
Vetemjöl
4 dl
Grahamsmjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
Ägg
4
2 dl
Lingon
¾ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skala och grovhacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en panna.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg och gräddfil.
  • Rör ner mjölblandningen, löken med smöret och lingonen.
  • Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 muffins eller i 24 pappersformar.
  • Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min. för de stora och 12 min. för de små.
Markera receptet som tillagat

Lingon kan bytas ut mot rårörda lingon.

Näringsvärden, per st

Energi:

187 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 2,6 g
Protein: 12,2 % 5,6 g
Fett: 36,5 % 7,7 g
Kolhydrater: 51,3 % 23,6 g
https://www.arla.se/recept/lingon--och-lokmuffins/