Limerutor med maräng

1 tim Brunch Fika
Limerutor med maräng

Goda kakor som får en frisk smak av lime

Ingredienser

100 g
Strösocker
1½ dl
Lime
1
Äggulor
2
Ägg
2
Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
1 tsk

Maräng:

Äggvitor
2
Strösocker
1 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör smör och socker poröst i en bunke.
  • Skala limen tunt med en potatisskalare. Skär skalet i tunna strimlor med vass kniv. Dela limen och pressa ur saften.
  • Rör ner äggulor, ägg, limesaft, mjöl och bakpulver i bunken.
  • Bred ut smeten på ett smort och mjölat bakplåtspapper i en långpanna, ca 20x30 cm.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Vispa ner sockret och rör ner hälften av limeskalet.
  • Bred ut marängen över smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min. Strö över resten av limeskalet.
  • Skär den i fyrkantiga bitar när den har kallnat.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

68 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,2 g
Protein: 5,9 % 1 g
Fett: 37,5 % 2,9 g
Kolhydrater: 56,6 % 9,5 g
https://www.arla.se/recept/limerutor-med-marang/