&w=1680&h=750&scale=both&ak=f525e733&hm=a52932f8)
Cheesecake med lime
Syrlig och söt cheesecake med rivet skal och saft från lime. Härlig dessert att bjuda vännerna på!
Ingredienser
Receptet gäller för 8 bitar
- 10 digestivekex
-
75 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 3 ägg
- 1½ dl strösocker
- rivet skal och pressad saft av 1 lime
-
500 g Arla Köket Kesella® kvarg
-
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Krossa kexen fint eller stöt dem i mortel. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Förgrädda skalet i 5 min. Vispa ägg och socker. Vispa i limeskal och saft, kvarg och crème fraiche. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den kallna och garnera med frukt. Sikta ev. över florsocker.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut