Små kokoskakor

Små kokoskakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(87 st)

Klassiska kokostoppar kan man göra riktigt små och baka i fina pappersformar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda i kokosflingor, limeskal och smöret. Låt smeten stå i 10 min. Klicka ut smeten med två skedar och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Du kan också lägga topparna i pappersformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min på de stora och 10 min på de små. En sats räcker till 15 st stora eller 30 st små kakor.

Tips:

Smält 100 g mörk choklad och doppa nedre delen av kakorna i chokladen. Ställ kakorna på bakplåtspapper för att stelna.
Vill du ha lite vuxnare smak på kokostopparna kan du krydda smeten med 1 msk rom.
Rivet skal av 1 st lime kan bytas ut mot rivet skal av 0,5 st citron.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem