Mango cheesecake

Mango cheesecake

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Cheesecake som får sötma av mango och lite syrlighet från lime. Servera kakan med mangosås och ev färsk mango.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Mangosås:

  • 225 g fryst mango
  • 1 dl florsocker
  • citronmeliss

Gör så här:

Gör så här:

Börja med mangosåsen. Koka upp mango och florsocker. Mixa såsen slät. Låt kallna. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Mixa kexen till smulor och rör ihop med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Lägg alla ingredienser utom chokladen till fyllningen i en bunke och rör ihop till en jämn smet. Vänd ner den smälta chokladen. Sänk ugnstemperaturen till 150°. Häll smeten i formen. Droppa hälften av mangosåsen på smeten och dra ett mönster med t ex en tesked. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar ca 30 min i ugnen. Låt kallna helt. Servera med resten av mangosåsen och ev färsk mango. Toppa ev med citronmeliss.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem