Citron och limekaka

Citron och limekaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(983 st)

Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen. Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg om du vill.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde Färsk vispgrädde 40%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime

Garnering och servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  4. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit, inkl vispgrädde

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag