Citron och limekaka

Citron och limekaka

Betyg

(512 st)

Ljuvlig limekaka med smak av citron och lime i fyllningen. Limekakan är syrlig, söt och läckert krämig och kan gott göras i förväg om du vill.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • rivet skal och pressad saft av 1 lime

Garnering och servering:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.

Näringsvärden, per bit, inkl vispgrädde

  • Energi: 390 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem