Key Lime pie

Key Lime pie

60+ min Efterrätt
Populära key lime pie är en sötsyrlig, amerikansk pajklassiker som har fått sitt namn av lime som växer på Florida Keys
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
  • Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna.
  • Låt den kallna och sedan stå i kyl eller frys minst 3 tim.
  • Ta fram den frysta pajen och låt stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering. Sikta över florsocker.
  • Garnera med vispad grädde och limeskivor.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

295 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Digestivekex gärna fullkorn
15
125 g
Fyllning:
Äggulor
5
Kondenserad mjölk
4 dl
Pressad limesaft
1 dl