Key Lime pie

Key Lime pie

60+ min Fika Efterrätt
Sötsyrlig, len och krispig – alla goda ting är tre! Key Lime pie är en populär amerikansk pajklassiker som fått sitt namn av lime som växer på Florida Keys. Toppa din Key Lime pie med lättvispad grädde och garnera med limezest och ätbara blommor. Ett perfekt avslut på en härlig måltid.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  • Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
  • Sänk ugnen till 150°.
  • Rör ihop äggulorna i en bunke. Vipsa ner kondenserad mjölk, finrivet limeskal och pressad limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 10 min.
  • Låt Key Lime pie kallna och ställ sedan in i kylen minst 3 tim, helst över natten.
  • Ta ut ur kylen ca 20 min innan servering. Toppa med lättvispad grädde, limeskal och ätbara blommor.
Klart!
Energi:

357 kcal

Fiber: 0,5 g
Protein: 5,2 g
Kolhydrater: 29,2 g
Fett: 24,5 g

Ingredienser

Digestivekex gärna fullkorn
12
100 g
Fyllning:
Äggulor
5
Sötad kondenserad mjölk à 400 g
1 burk
Lime
3
Topping:
3 dl
Lime
1
Ätbara blommor