Cheesecake med kvarg och citrussallad

Cheesecake med kvarg och citrussallad

4 tim
Efterrätt
Går att frysa
Denna utsökta cheesecake får en fin syrlighet från kvarg. Servera med en frisk citrussallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/cheesecake-med-kvarg-och-citrussallad/

Gör så här

Botten:
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Blanda samman smör, dinkelflingor, socker och bakpulver till en smuldeg.
  • Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Baka i mitten av ugnen ca 12 min.
Fyllning:
  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Blanda kvarg med råsocker och limesaft. Rör om tills sockret löst sig.
  • Ta undan ⅓ av blandningen och värm försiktigt i en kastrull. Tillsätt gelatinbladen och låt smälta. Vänd ner i resten av blandningen.
  • Vispa grädden löst och vänd ner.
  • Bred ut fyllningen på botten i formen. Låt stelna i kyl minst 4 tim.
Citrussallad:
  • Tvätt och riv skalet av citrusfrukterna.
  • Skär av skalet på frukterna och skär ut hinnfria klyftor med en kniv.
  • Toppa cheesecaken med citrusfiléerna och strö över det rivna skalet.
Klart!
Energi:

295 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Botten:
100 g
Dinkelflingor
2½ dl
Strösocker
¾ dl
Bakpulver
1 krm
Fyllning:
Gelatinblad
4
250 g
Rårörsocker
2 dl
Pressad lime
¾ dl
2½ dl
Citrussallad:
Apelsin
1
Lime
1
Grapefrukt
1