Cheesecake med kvarg och citrussallad

Cheesecake med kvarg och citrussallad

Betyg

(2 st)

Denna utsökta cheesecake får en fin syrlighet från kvarg. Servera med en frisk citrussallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Botten:

Fyllning:

Citrussallad:

  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 grapefrukt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Blanda samman smör, dinkelflingor, socker och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Baka i mitten av ugnen ca 12 min.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Blanda kvarg med råsocker och limesaft, vispa tills sockret löst sig. Ta undan ⅓ av kvargblandningen och värm försiktigt i en kastrull. Tillsätt gelatinbladet och låt smälta. Vänd ner i resten av kvargblandningen. Vispa grädden löst och vänd ner i kvargen. Klicka ner fyllningen på botten, låt stelna i kyl minst 4 tim.

Riv skalet av citrusfrukterna. Skär av skalet på citrusfrukterna och skär ut skinnfria klyftor med en kniv. Toppa cheesecaken med citrusfiléerna och strö över det rivna skalet.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem