Limepannacotta med ananas, rostade nötter och vit choklad
2 tim 15 min
•
Arbetstid: 15 min
Efterrätt
Frysbar
•
Fräsch pannacotta med lime och kvarg där ananasen fått lite hetta av chili. Laga i förväg så blir det mer tid att umgås. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
Limepannacotta:
|
Gelatinblad
|
1 |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Strösocker
|
1½ msk |
|
Lime
|
rivet skal av 1 |
| 250 g |
Karamelliserad ananas:
|
Ananas
|
½ |
|---|---|
|
Färsk röd chili
|
½ |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Lime
|
saften av 1 |
Rostade nötter och vit choklad:
|
Macadamianötter
|
100 g |
|---|---|
|
Vit choklad
|
100 g |
Gör så här
Limepannacotta:
Karamelliserad ananas:
Rostade nötter och vit choklad:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
536 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 6,1 % | 8 g |
| Fett: | 54,5 % | 33 g |
| Kolhydrater: | 39,4 % | 52 g |
Video
Så lägger du upp din dessert snyggt
Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, visar hur du lägger upp din nyårsdessert som en proffskock.