Limefromage med apelsinsallad

3 tim 20 min
Arbetstid: 20 min
Buffé
Limefromage med apelsinsallad

Hemgjord fromage med ljuvlig smak av lime. En luftig och lätt efterrätt serverad med fräsch apelsinsallad.

Ingredienser

Gelatinblad
4
Ägg
2
Strösocker
¾ dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1½
2 dl

Till servering:

Apelsiner
2
Muscovadosocker
2 msk
Lime
rivet skal av ½

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, socker och limeskal.
  • Smält gelatinbladen i limesaften i en liten kastrull. Rör ner det i smeten.
  • Vispa grädden och äggvitorna var för sig och vänd ner. Häll smeten i en vattensköljd form. Låt stelna i kyl ca 3 tim.
  • Skala och skär apelsinerna i bitar. Blanda med muskovadosocker.
  • Stjälp upp fromagen och strö över limeskal.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

361 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,4 % 6,6 g
Fett: 51 % 20,8 g
Kolhydrater: 41,6 % 37 g
https://www.arla.se/recept/limefromage-med-apelsinsallad/