Lime- och hallonpaj

Efterrätt
Frysbar
Lime- och hallonpaj

Har du mycket hallon hemma? Lägg dem i denna paj som från början är en klassisk key lime pie.

Ingredienser

Digestivekex
12
75 g
Hallon
3 dl
Lime
3
Äggulor
5
Sötad kondenserad mjölk
400 g
Puré gjord på hallon
1 dl
2 dl
Florsocker
2 msk

Gör så här

  • Kör digestivekex och smör i en matberedare.
  • Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl 30 min. Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Mixa hallonen till puré. Riv skalet av en lime. Pressa saften ur alla tre.
  • Vispa äggulorna till en ljus och porös smet. Tillsätt kondenserad mjölk, limesaft och limeskal.
  • Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Bred ut 1 dl av hallonpurén i ett tunt lager i botten på pajen. Häll försiktigt över fyllningen och grädda i ytterligare 15 min.
  • Låt pajen svalna och ställ sedan i kyl minst 3 tim.
  • Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner florsocker och resten av hallonpurén.
  • Bred ut grädden över pajen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

385 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/lime--och-hallonpaj/