Lemon posset
Budget

Lemon posset

60+ min Efterrätt
Lemon posset är en himmelskt len citronkräm baserad på vispgrädde och citron. Den påminner om pannacotta, men är tillagad utan gelatin. Välj om du bara vill toppa den med färska hallon, eller om du vill lyxa till det med rostad vit choklad, mynta och äbara blommor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka upp grädde med socker, låt koka 2-3 min. Ta från värmen och rör ner citronskal och saft.
  • Häll i skålar eller dessertglas och kyl minst 4 tim, gärna över natten.
Rostad vit choklad:
  • Värm ugnen till 175°.
  • Hacka chokladen smått och strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
  • Rosta chokladen mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 6–8 min. Ha noga uppsikt då den lätt bränns.
  • Låt chokladen svalna helt och smula.
Servering:
  • Strö rostad vit choklad över citronkrämen och dekorera med hallon, mynta och gärna blad från ätbara blommor.
Klart!
Tips:

Tips på ätbara blommor - Viol, gräslöksblomma, lavendel, gurkört, krasse, syrén, fläderblomma, ringblomma.

Energi:

444 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 33 g

Ingredienser

2½ dl
Strösocker
¾ dl
Citron, finrivet skal och saft
1
Rostad vit choklad:
Vit choklad
100 g
Till servering:
Hallon
125 g
Färsk mynta
Ätbara blommor