Lemon posset

Lemon posset

60+ min Efterrätt
Lemon posset är en himmelskt len citronkräm baserad på vispgrädde och citron. Den påminner om pannacotta, men är tillagad utan gelatin. Det är fint att servera lemon posset i urgröpta citroner eller passionsfrukter. Om du vill lyxa till det kan du toppa den med rostad vit choklad och hallon.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lemon-posset/

Gör så här

  • Koka upp grädde med socker, låt koka 2-3 min. Ta från värmen och rör ner citronskal och saft.
  • Häll i urgröpta citroner och passionsfrukter eller i dessertglas. Kyl minst 4 tim, gärna över natten.
  • Toppa gärna lemon posset med rostad vit choklad och hallon.
Klart!

Om du vill lyxa till det med rostad vit choklad och hallon! Värm ugnen till 175°. Finhacka 100 g vit choklad och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta chokladen mitt i ugnen till gyllenbrun färg, 6–8 min. Ha noga uppsikt då den lätt bränns. Låt chokladen svalna helt och smula. Strö rostad vit choklad över lemon posset och dekorera med hallon.

Energi:

444 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 33 g

Ingredienser

2½ dl
Strösocker
¾ dl
Citron, finrivet skal och saft
1