Ingefärskakor med citron

Ingefärskakor med citron

30 min Mellanmål
Lämplig för frysning
Härliga kakor med smak av fräsch citron, goda till sommarens kalas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ingefarskakor-med-citron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ställ små pappersformar på en plåt.
  • Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, ingefära och bakpulver. Rör ner det i smörblandningen och arbeta samman till en deg.
  • Forma degen till en längd och skär den i 35 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem formarna.
  • Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick lemon curd.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
  • Sikta över lite florsocker när kakorna har kallnat.
Klart!
Energi:

75 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 4 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Potatismjöl
1 dl
Malen ingefära
1 msk
Bakpulver
1 tsk
Fyllning:
Lemon curd
½ dl
Florsocker