Ingefärskakor med citron

Ingefärskakor med citron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(104 st)

Härliga kakor med smak av fräsch citron, goda till sommarens kalas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

Fyllning:

  • ½ dl lemon curd
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, ingefära och bakpulver. Rör ner det i smörblandningen och arbeta samman till en deg. Forma degen till en längd och skär den i 35 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i små pappersformar. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick lemon curd. Ställ formarna på en plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Sikta över lite florsocker när kakorna har kallnat.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 75 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem