Ingefärskakor med citron

30 min Fika
Frysbar
Ingefärskakor med citron

Härliga kakor med smak av fräsch citron, goda till sommarens kalas.

Ingredienser

150 g
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Potatismjöl
1 dl
Malen ingefära
1 msk
Bakpulver
1 tsk

Fyllning:

Lemon curd
½ dl
Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Ställ små pappersformar på en plåt.
  • Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl, ingefära och bakpulver. Rör ner det i smörblandningen och arbeta samman till en deg.
  • Forma degen till en längd och skär den i 35 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem formarna.
  • Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick lemon curd.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min.
  • Sikta över lite florsocker när kakorna har kallnat.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

75 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 4 g
https://www.arla.se/recept/ingefarskakor-med-citron/