Apelsincurd med saffran

30 min Frukost Mellanmål
Frysbar
Apelsincurd med saffran

En sagolik och smakrik kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.

Ingredienser

Apelsiner
2
Citron
1
Strösocker
2½ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Ägg
3
125 g

Gör så här

  • Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt.
  • Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull.
  • Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
  • Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
  • Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.
Klart!
https://www.arla.se/recept/apelsincurd-med-saffran/