Apelsincurd med saffran

Apelsincurd med saffran

30 min Mellanmål Frukost
En sagolik och smakrik kräm att klicka på bröd och skorpor istället för marmelad. Curd är också gott att använda till fyllning i kakor och tårtor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsincurd-med-saffran/

Gör så här

  • Skala 1 apelsin och ½ citron med potatisskalare och strimla skalen. Pressa saften ur all frukt.
  • Blanda fruktskal, 2 dl fruktsaft, socker, saffran och ägg i en kastrull.
  • Sjud på svag värme under vispning tills krämen tjocknar, den får inte koka för då kan den skära sig.
  • Ta kastrullen från plattan och vispa ner smöret i små bitar. Häll krämen i 2 glasburkar och låt stelna i kylen.
  • Hållbar i kylen ca 1 vecka. Går att frysa.
Klart!

Ingredienser

Apelsiner
2
Citron
1
Strösocker
2½ dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Ägg
3
125 g