Laxtartar med ingefärstsatsiki

Laxtartar med ingefärstsatsiki

Betyg

(4 st)

Festlig och välsmakande laxtartar som serveras med annorlunda tsatsiki på gurka och ingefära.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

  • 300 g laxfilé
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal av ½ citroner
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ dl hackad färsk gräslök

Ingefärstsatsiki:

Gör så här:

Gör så här:

Frys laxen minst 2 dygn och tina den. Grovhacka laxen och blanda den med salt, peppar, citronskal och saft. Skär gurkan i tärningar och strö över salt. Låt dem ligga på hushållspapper ca 15 min. Pressa ur saften. Blanda hälften av gurkan med yoghurt och ingefära. Forma sex runda laxtartarer på tallrikar. Klicka på ingefärstsatsikin och strö över resterande gurktärningar och gräslök.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem