Lax och tsatsiki med rom

Lax och tsatsiki med rom

20 min Huvudrätt
Gravad lax med en annorlunda tsatsiki på gurka, rödlök, matyoghurt och stenbitsrom. Strö rucola och ost över den gravade laxen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Riv gurkan grovt, lägg den i en sil och strö över salt. Låt ligga ca 15 min.
  • Skala och finhacka löken.
  • Pressa saften ur gurkan och blanda med matyoghurt. Rör i lök, rom och peppar.
  • Lägg upp laxen på ett fat. Strö över ost, rucola och nymald svartpeppar.
  • Servera med romtsatsiki.
Klart!

Ingredienser

Gravad lax
8 skivor
Romantsatsiki:
Gurka
½
Salt
½ tsk
Rödlök
½
2 dl
Röd stenbitsrom
½ dl
Svartpeppar
1 krm
1
Grovhackad rucola
2 dl