Gravad lax med apelsin, lime och gurksås

Gravad lax med apelsin, lime och gurksås

30 min Buffé Förrätt
Gravad lax som blir fruktig och fräsch med skal och saft av apelsin och lime. Serverad med gurksås som påminner om tzatziki men kryddad med senap och honung.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/gravad-lax-med-apelsin-lime-och-gurksas/

Gör så här

  • Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett fat.
  • Skala apelsin och lime tunt med potatisskalare. Strimla skalet och strö det över laxen. Pressa över saften.
  • Skär gurkan i tärningar och lägg dem i en sil. Strö över salt och låt det dra i 15 min.
  • Blanda matyoghurt med senap, honung och peppar. Pressa saften ur gurkan och blanda den med såsen.
  • Servera såsen till laxen.
Klart!

Ingredienser

Gravad lax
½ kg
Apelsin
½
Lime
½
Gurksås:
Gurka
1
Salt
1 tsk
2 dl
Skånsk senap
2 msk
Honung
1 msk
Svartpeppar
½ krm