Gravad lax med apelsin, lime och gurksås

Gravad lax med apelsin, lime och gurksås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Gravad lax som blir fruktig och fräsch med skal och saft av apelsin och lime. Serverad med gurksås som påminner om tzatziki men kryddad med senap och honung.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ kg gravad lax
  • ½ apelsin
  • ½ lime

Gurksås:

Gör så här

Gör så här

Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skala apelsin och lime tunt med potatisskalare. Strimla skalet och strö det över laxen. Pressa över saften. Skär gurkan i tärningar och lägg dem på hushållspapper. Strö över salt och låt det dra i 15 min. Blanda matyoghurt med senap, honung och peppar. Torka gurkan med ytterligare hushållspapper och blanda den med såsen.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag