Gravad lax med apelsin, lime och gurksås

Gravad lax med apelsin, lime och gurksås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Gravad lax som blir fruktig och fräsch med skal och saft av apelsin och lime. Serverad med gurksås som påminner om tzatziki men kryddad med senap och honung.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ kg gravad lax
  • ½ apelsiner
  • ½ lime

Gurksås:

Gör så här

Gör så här

Skär laxen i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Skala apelsin och lime tunt med potatisskalare. Strimla skalet och strö det över laxen. Pressa över saften. Skär gurkan i tärningar och lägg dem på hushållspapper. Strö över salt och låt det dra i 15 min. Blanda matyoghurt med senap, honung och peppar. Torka gurkan med ytterligare hushållspapper och blanda den med såsen.

Skriv ut

Källa: