Laxtartar med ingefärstsatsiki

30 min Förrätt Tillbehör
Laxtartar med ingefärstsatsiki

Festlig och välsmakande laxtartar som serveras med annorlunda tsatsiki på gurka och ingefära.

Ingredienser

Laxfilé
300 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Citron, rivet skal
½
Citronsaft
1 tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl

Ingefärstsatsiki:

Gurka
1
Salt
½ tsk
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk

Gör så här

  • Frys laxen minst 2 dygn och tina den.
  • Grovhacka laxen och blanda den med salt, peppar, citronskal och saft.
  • Skär gurkan i tärningar och strö över salt. Låt dem ligga i en sil ca15 min. Låt dem ligga i en sil ca15 min. Pressa ur saften.
  • Blanda hälften av gurkan med yoghurt och ingefära.
  • Forma sex runda laxtartarer och lägg på tallrikar.
  • Klicka på ingefärstsatsikin och strö över resterande gurktärningar och gräslök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

158 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,7 g
Protein: 30,4 % 11,8 g
Fett: 58,8 % 10,5 g
Kolhydrater: 10,8 % 4,2 g
https://www.arla.se/recept/laxtartar-med--ingefarstsatsiki/