Laxtartar med ingefärstsatsiki

30 min Förrätt
Laxtartar med ingefärstsatsiki

Festlig och välsmakande laxtartar som serveras med annorlunda tsatsiki på gurka och ingefära.

Ingredienser

Laxfilé
300 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Citron, rivet skal
½
Citronsaft
1 tsk
Hackad färsk gräslök
½ dl

Ingefärstsatsiki:

Gurka
1
Salt
½ tsk
2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk

Gör så här

  • Frys laxen minst 2 dygn och tina den.
  • Grovhacka laxen och blanda den med salt, peppar, citronskal och saft.
  • Skär gurkan i tärningar och strö över salt. Låt dem ligga i en sil ca15 min. Låt dem ligga i en sil ca15 min. Pressa ur saften.
  • Blanda hälften av gurkan med yoghurt och ingefära.
  • Forma sex runda laxtartarer och lägg på tallrikar.
  • Klicka på ingefärstsatsikin och strö över resterande gurktärningar och gräslök.
Klart!
https://www.arla.se/recept/laxtartar-med--ingefarstsatsiki/