Laxtartar
20 min
Förrätt
Middag
•
&format=webp)
En frisk och fräsch förrätt där färsk lax blandas med fint skuren krämig avokado, krispig gurka och örter. Laxtartaren är smaksatt med citron och blir härligt krämig av crème fraiche. Perfekt till helgens middag eller som en lättare bjudrätt året om.
Ingredienser
Laxfilé
|
200 g |
---|---|
Avokado
|
1 |
Gurka
|
½ |
Salladslök
|
½ knippe |
Dijonsenap
|
1 tsk |
½ dl | |
Pressad citronsaft
|
2 msk |
Finhackad färsk dill
|
2 msk |
Fint skuren färsk gräslök
|
2 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Citron, finrivet skal
|
1 |
---|---|
Dillvippor
|
ingen enhet |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
243 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,8 g |
Protein: | 20 % | 12 g |
Fett: | 64 % | 17,6 g |
Kolhydrater: | 16 % | 9,6 g |

