Laxtartar

20 min
Laxtartar

En frisk och fräsch förrätt där färsk lax blandas med fint skuren krämig avokado, krispig gurka och örter. Laxtartaren är smaksatt med citron och blir härligt krämig av crème fraiche. Perfekt till helgens middag eller som en lättare bjudrätt året om.

Ingredienser

Laxfilé
200 g
Avokado
1
Gurka
½
Salladslök
½ knippe
Dijonsenap
1 tsk
½ dl
Pressad citronsaft
2 msk
Finhackad färsk dill
2 msk
Fint skuren färsk gräslök
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Citron, finrivet skal
1
Dillvippor
ingen enhet

Gör så här

  • Tina laxen om den är fryst. Skär den i små kuber med en vass kniv.
  • Gröp ur avokadon och skär i lika små kuber. Skölj gurkan och tärna den fint. Strimla salladslöken tunt.
  • Blanda lax, avokado, gurka och salladslök i en skål. Tillsätt dijonsenap, crème fraiche, citronsaft, dill och gräslök. Rör försiktigt ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Fördela laxtartaren på fyra tallrikar. Toppa med finrivet citronskal och garnera med dillvippor. Servera gärna direkt.
Markera receptet som tillagat
https://www.arla.se/recept/laxtartar/