Matiga våfflor
25 min
Buffé
Förrätt
Mellanmål
•
Underbart gott recept på matiga våfflor - dessa kommer du vilja äta ofta! Våfflor kan varieras i det oändliga och kan både serveras som snitt innan maten eller som ett gott tillbehör till soppan. Du kan såklart också äta de här matiga våfflorna som ensamrätt. Servera dem med en krispig sallad.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Lägg inte varma våfflor på varandra utan låt våfflorna svalna på ett galler, så håller de sig frasiga.
Energi:
397 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 15 g |
Kolhydrater: | 24 g |
Fett: | 26 g |
Ingredienser
100 g | |
Vetemjöl
|
3½ dl |
Bakpulver
|
2 tsk |
Ägg
|
2 |
4 dl |
Lax- och räktopping:
Avokado
|
1 |
---|---|
Rökt lax
|
2 skivor |
Skalade räkor
|
1 dl |
1 dl | |
Finhackad rödlök
|
1 dl |
Rom
|
50 g |
Färska örter, t ex dill och gräslök
|
Ädelost och lufttorkad skinka:
100 g | |
Rädisor
|
2 |
Lufttorkad skinka
|
50 g |
Färska örter, t ex timjan eller oregano
|