Laxspett med rökt fläsk och tryffeldipp

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Laxspett med rökt fläsk och tryffeldipp

Underbara spett med lax, kryddat med rökt fläsk och rosmarin. Serveras med en festlig sås som smaksatts med tryffelolja.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Rökt fläsk i skivor
150 g
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad rosmarin
1 tsk

Tryffelsås:

2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olja med smak av tryffel
½ tsk

Gör så här

  • Skär lax och fläsk i bitar, ca 3x3 cm.
  • Blanda smör-&rapsolja, salt, peppar och rosmarin i en bunke. Lägg i laxen och rör om.
  • Trä upp lax och fläsk på 4 grillspett eller blötlagda träspett. Grilla spetten över glöd 6-8 min.
  • Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera spetten med tryffelsåsen, rostad klyftpotatis och sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

455 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/laxspett-med-rokt-flask-och-tryffeldipp/