Laxsida i ugn
45 min
Huvudrätt
Middag
•
När du ska laga mat till många är laxsida i ugn en perfekt rätt att bjuda på. Fisken sköter sig själv i ugnen. Servera med kokt potatis och en kall gräddfilssås smaksatt med rom och örter. En sallad till detta så är måltiden komplett!
Ingredienser
|
Färsk laxsida
|
ca 1⅖ kg |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
1½ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
|
|
Citron
|
1 |
Kall sås:
| 5 dl | |
|
Röd stenbitsrom
|
80 g |
|
Färsk gräslök, fint skuren
|
½ kruka |
|
Liten rödlök, finhackad
|
1 |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Salt
|
¾ tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatis
|
1⅘ kg |
|---|---|
|
Färsk spenat
|
200 g |
|
Cocktailtomater
|
500 g |
|
Gurka
|
1 |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
715 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,3 g |
| Protein: | 25,2 % | 44,3 g |
| Fett: | 48,9 % | 39,5 g |
| Kolhydrater: | 25,9 % | 45,6 g |