Laxqueneller
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Quenelle är franska och betyder fina, hemgjorda fiskbullar. De här laxquenellerna är vackert rosafärgade.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Malen vitpeppar
|
1 krm |
|
Ägg
|
1 |
| 2 dl |
|
Vatten
|
1 liter |
|---|---|
|
Hummerfond
|
1½ msk |
Sås:
|
Vitt vin
|
½ dl |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Arla Köket lätt crème fraiche tomat & basilika passar också bra till quenellerna.
Näringsvärden, per port
Energi:
458 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 25,9 % | 29,2 g |
| Fett: | 66,5 % | 34,5 g |
| Kolhydrater: | 5,7 % | 6,4 g |