Laxpytt med örter

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Laxpytt med örter

En ny fräsch variant av pytt i panna med lax, smaksatt med rivet citronskal och franska örter.

Ingredienser

Skinn- och benfri laxfilé
500 g
Medelstora potatisar
8
Stora morötter
2
Stor purjolök eller 2 små
1
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Citron
rivet skal av 1
2 dl

Gör så här

  • Tvätta och skrubba potatis och morötter. Skär dem i tärningar. Stek i smör ca 8-10 min eller tills mjuka.
  • Skär purjolöken i grova bitar. Tärna och salta laxen. Tillsätt purjolöken till pannan, fräs någon minut och smaka av med salt. Lägg över alla grönsaker på ett serveringsfat.
  • Stek laxen 3-4 min och lägg på fatet. Strö över citronskal och servera pytten med crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

455 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 26,8 % 30 g
Fett: 46,1 % 23,7 g
Kolhydrater: 27,1 % 30,3 g
https://www.arla.se/recept/laxpytt-med-orter/