Laxpudding
55 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Laxpudding är klassisk husmanskost - och lättlagad. Gör den till middag en vardag så har du även lunch till dagen efter. Enkelt recept med bland annat lax, potatis, mjölk och ägg.
Ingredienser
|
Gravad lax
|
300 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
2 |
|
Kokt kall potatis
|
800 g |
|
Hackad färsk dill
|
½ dl |
|
Ägg
|
4 |
| 4 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
Till servering:
| 60 g | |
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
544 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 21,2 % | 28,4 g |
| Fett: | 44,5 % | 27,4 g |
| Kolhydrater: | 34,3 % | 45,9 g |
Video
Skirat smör – så här gör du
Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.