Laxpastrami med pepparrotssås
6 tim
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
Laxen är snabbgravad och sedan hastigt brynt i stekpannan. Serveras kall i vackra kuber med en kaxig pepparrotssås. Fräscht och lite japanskt!
Ingredienser
|
Laxfilé
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
4 msk |
|
Strösocker
|
4 msk |
|
Grovkrossad svartpeppar
|
2 tsk |
Pepparrotssås:
| 4 dl | |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Riven, färsk pepparrot
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tänk på att rätten måste förberedas i god tid. Det går naturligtvis också bra att använda färdig gravad lax.
Näringsvärden, per port
Energi:
350 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 31,3 % | 27 g |
| Fett: | 57,6 % | 22,8 g |
| Kolhydrater: | 11,1 % | 9,6 g |