Laxpastrami med pepparrotssås

6 tim Buffé Förrätt
Laxpastrami med pepparrotssås

Laxen är snabbgravad och sedan hastigt brynt i stekpannan. Serveras kall i vackra kuber med en kaxig pepparrotssås. Fräscht och lite japanskt!

Ingredienser

Laxfilé
1 kg
Salt
4 msk
Strösocker
4 msk
Grovkrossad svartpeppar
2 tsk

Pepparrotssås:

4 dl
Dijonsenap
2 tsk
Riven, färsk pepparrot
2 msk
Salt
½ tsk

Gör så här

  • Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar.
  • Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem.
  • Låt laxen ligga i en stor plastpåse på ett fat i kylen 6 – 8 tim.
  • Skölj av och torka laxbitarna. Strö över peppar.
  • Hetta upp en stekpanna. Bryn laxen i smör ca 1 min på varje sida, den skall ej vara genomstekt. Låt den kallna. Skär laxen i bitar.
  • Rör ihop pepparrotssåsen och servera till laxen.
Klart!

Tänk på att rätten måste förberedas i god tid. Det går naturligtvis också bra att använda färdig gravad lax.

Näringsvärden, per portion

Energi:

289 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 25 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 19 g
https://www.arla.se/recept/laxpastrami-med-pepparrotssas/