Paj med varmrökt lax

Paj med varmrökt lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(207 st)

En härlig laxpaj, med frisk och fräsch färskost i äggstanningen, som passar lika bra till middag som på buffébordet. Servera gärna laxpajen med en god sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

  • 250 g varmrökt lax
  • 1 purjolök
  • 1 dl hackad färsk dill

Äggstanning

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten hack arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt villa i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  3. Dela laxen i bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda ringar. Vispa samman ägg, ost, mjölk och salt.
  4. Fördela lax, purjolök och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 665 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa: