Paj med varmrökt lax

Paj med varmrökt lax

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(258 st)

En härlig laxpaj, med frisk och fräsch färskost i äggstanningen, som passar lika bra till middag som på buffébordet. Servera gärna laxpajen med en god sallad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Pajdeg

Fyllning

  • 250 g varmrökt lax
  • 1 purjolök
  • 1 dl hackad färsk dill

Äggstanning

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten hack arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt villa i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  3. Dela laxen i bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda ringar. Vispa samman ägg, ost, mjölk och salt.
  4. Fördela lax, purjolök och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 665 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 35 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag