Paj med varmrökt lax

Paj med varmrökt lax

Huvudrätt
En härlig laxpaj, med frisk och fräsch färskost i äggstanningen, som passar lika bra till middag som på buffébordet. Servera gärna laxpajen med en god sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paj-med-varmrokt-lax/

Gör så här

  • Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten hack arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt villa i kyl 30 min. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  • Dela laxen i bitar. Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda ringar. Vispa samman ägg, ost, mjölk och salt.
  • Fördela lax, purjolök och dill i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Klart!
Energi:

665 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Pajdeg
Vetemjöl
1½ dl
Grahamsmjöl
1½ dl
125 g
Kallt vatten
2 msk
Fyllning
Varmrökt lax
250 g
Purjolök
1
Hackad färsk dill
1 dl
Äggstanning
Ägg
3
150 g
1 dl
Salt
1 krm