Lax med ärtsås
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lax med en skummig, vacker grön sås på gröna ärtor, vitt vin, hummerfond och pepparrot. Toppa gärna med vackra ärtskott vid servering.
Ingredienser
Laxfilé i bitar à 150 g
|
600 g |
---|---|
Salt och peppar
|
Sås:
Frysta gröna ärter
|
3 dl |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Vitt vin
|
½ dl |
Hummerfond
|
1 msk |
Salt och peppar
|
|
1 dl | |
Färsk riven pepparrot
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
439 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 30,9 % | 33,4 g |
Fett: | 61,2 % | 30,4 g |
Kolhydrater: | 5,9 % | 6,4 g |

