Lax med ärtsås
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax med en skummig, vacker grön sås på gröna ärtor, vitt vin, hummerfond och pepparrot. Toppa gärna med vackra ärtskott vid servering.
Ingredienser
|
Laxfilé i bitar à 150 g
|
600 g |
|---|---|
|
Salt och peppar
|
Sås:
|
Frysta gröna ärter
|
3 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
½ dl |
|
Vitt vin
|
½ dl |
|
Hummerfond
|
1 msk |
|
Salt och peppar
|
|
| 1 dl | |
|
Färsk riven pepparrot
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
439 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,4 g |
| Protein: | 30,9 % | 33,4 g |
| Fett: | 61,2 % | 30,4 g |
| Kolhydrater: | 5,9 % | 6,4 g |