Laxcarpaccio med pepparrotskräm
30 min
Förrätt
•
En elegant och lättgjord förrätt. Skär laxen riktigt tunt. Det går lätt om den inte är helt tinad.
Ingredienser
|
Fryst laxfilé, mittbit
|
200 g |
|---|---|
|
Pressad citron
|
1 msk |
|
Olivolja
|
1½ msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
Pepparrotskräm:
| 1 dl | |
|
Finriven pepparrot
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Litet äpple
|
1 |
|
Gurka, ca 5 cm
|
1 bit |
|
Rädisor
|
2 |
|
Rågbröd
|
1 skiva |
|
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
238 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 20,8 % | 12,2 g |
| Fett: | 57,9 % | 15,6 g |
| Kolhydrater: | 21,3 % | 12,5 g |