Laxcarpaccio med fläder
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Förrätt
Tillbehör
•
En snabblagad och vacker buffé- eller förrätt som imponerar. Senapskrämen ger en fin syra till laxen. Går att förbereda men dekorera den precis innan servering.
Ingredienser
|
Färsk laxfilé
|
300 g |
|---|---|
|
Betor, gärna olika färg
|
2 |
|
Konc fläderblomssaft
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal och saft av
|
½ |
|
Strösocker
|
1 krm |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
|
Färsk dill
|
Senapskräm:
| 2 dl | |
|
Skånsk senap
|
1 msk |
|
Hackad färsk dill
|
1 msk |
|
Salt
|
|
|
Svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
368 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,6 g |
| Protein: | 19,3 % | 17,5 g |
| Fett: | 64,8 % | 27 g |
| Kolhydrater: | 15,9 % | 14,4 g |