Laxcarpaccio med cheddar och fänkålssallad

15 min Förrätt
Laxcarpaccio med cheddar och fänkålssallad

Festligt och spännande recept på carpaccio med lax. Fräsch och god smakkombination av cheddar, fänkål och granatäpple.

Ingredienser

Gravad lax i skivor
200 g
Liten fänkål
½
Rapsolja
1 msk
Pressad citron
1 msk
1½ dl
Granatäpple
kärnor från ½

Gör så här

  • Hyvla fänkålen tunt med t ex en osthyvel.
  • Vispa ihop olja och citronsaft i en bunke. Vänd ner fänkålen och låt den marinera ca 5 min. Vänd ner osten.
  • Lägg laxskivorna på ett fat och fördela röran på laxen. Strö över granatäpplekärnorna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/laxcarpaccio-med-cheddar-och-fankalssallad/