Laxcarpaccio

10 min Förrätt
Laxcarpaccio

En klassisk carpaccio görs på kött. Här är en variant med gravlax som toppas med citron, örter och kapris.

Ingredienser

Tunna skivor gravad lax
300 g
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
1 dl
Kapris
2 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Dijonsenap
1 tsk

Gör så här

  • Lägg ut laxskivorna på portionstallrikar. Pressa över hälften av citronsaften.
  • Strö över hälften av citronskal, kapris och gräslök. Blanda resten med crème fraiche.
  • Smaksätt såsen med senap och klicka den på laxen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

171 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 36,2 % 15,2 g
Fett: 51,9 % 10 g
Kolhydrater: 11,9 % 5 g
https://www.arla.se/recept/laxcarpaccio/