Laxcarpaccio
10 min
•
Arbetstid: 10 min
Förrätt
•
En klassisk carpaccio görs på kött. Här är en variant med gravlax som toppas med citron, örter och kapris.
Ingredienser
|
Tunna skivor gravad lax
|
300 g |
|---|---|
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av ½ |
| 1 dl | |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
171 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1 g |
| Protein: | 36,2 % | 15,2 g |
| Fett: | 51,9 % | 10 g |
| Kolhydrater: | 11,9 % | 5 g |