Laxcarpaccio

10 min Förrätt
Laxcarpaccio

En klassisk carpaccio görs på kött. Här är en variant med gravlax som toppas med citron, örter och kapris.

Ingredienser

Tunna skivor gravad lax
300 g
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
1 dl
Kapris
2 msk
Hackad färsk gräslök
2 msk
Dijonsenap
1 tsk

Gör så här

  • Lägg ut laxskivorna på portionstallrikar. Pressa över hälften av citronsaften.
  • Strö över hälften av citronskal, kapris och gräslök. Blanda resten med crème fraiche.
  • Smaksätt såsen med senap och klicka den på laxen.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/laxcarpaccio/