Laxbiffar
40 min
Huvudrätt
Middag
Tillbehör
•
Saftiga laxbiffar med smak av citron, dijonsenap och färska örter. Dessa laxbiffar är lätta att göra. För bästa resultat ska laxen mixa raskt i en matberedare och blandas med riktigt kall grädde och äggula. Dessa laxbiffar passar utmärkt att servera mellan hamburgerbröd - Mums!
Ingredienser
|
Laxfilé, utan skinn
|
600 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Ägg
|
1 |
|
Dijonsenap
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Fint skuren färsk gräslök
|
1 msk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
| 2 msk |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
| 2 dl | |
|
Dillvippor
|
|
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
715 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,6 g |
| Protein: | 21,9 % | 38,5 g |
| Fett: | 53,3 % | 43,1 g |
| Kolhydrater: | 24,8 % | 43,6 g |