Lax på saltbädd
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax på saltbädd kommer ge dig en fin och saftig lax med perfekt sälta. Servera laxen varm tillsammans med nykokt potatis, krispiga bönor i olika färger och en kall och fräsch romsås med smak av citron och färska örter.
Nytt
Ingredienser
|
Laxfilé med skinn
|
600 g |
|---|---|
|
Grovt salt
|
500 g |
Romsås:
| 3 dl | |
|
Färsk gräslök, fint skuren
|
2 msk |
|
Färsk dill, fint skuren
|
2 msk |
|
Citron, finrivet skal
|
1 |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
|
Röd stenbitsrom
|
75 g |
Tillbehör:
|
Potatis
|
900 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Skärbönor eller haricots verts och vaxbönor
|
500 g |
|
Salt
|
1 tsk |
| 1 msk |
Gör så här
Romsås:
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
672 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,4 g |
| Protein: | 25,9 % | 42,9 g |
| Fett: | 44,2 % | 33,6 g |
| Kolhydrater: | 29,9 % | 49,4 g |