Lax på saltbädd
45 min
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Lax på saltbädd kommer ge dig en fin och saftig lax med perfekt sälta. Servera laxen varm tillsammans med nykokt potatis, krispiga bönor i olika färger och en kall och fräsch romsås med smak av citron och färska örter.
Nytt
Ingredienser
Laxfilé med skinn
|
600 g |
---|---|
Grovt salt
|
500 g |
Romsås:
3 dl | |
Fint skuren färsk gräslök
|
2 msk |
Fint skuren färsk dill
|
2 msk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Röd stenbitsrom
|
75 g |
Tillbehör:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Skärbönor eller haricots verts och vaxbönor
|
500 g |
1 msk | |
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
672 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,4 g |
Protein: | 25,9 % | 42,9 g |
Fett: | 44,2 % | 33,6 g |
Kolhydrater: | 29,9 % | 49,4 g |

