Lax och skogspanna

Lax och skogspanna

20 min Huvudrätt
Sås med smak av svamp passar fint till lax. En snabblagad vardagsfavorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär laxen i bitar. Stek laxen i smör-&rapsolja i en panna ca 5 min. Tillsätt grädden, fonden och majsstärkelsen, rör om och koka ca 2 min.
  • Koka sockerärterna i saltat vatten 2-3 min. Servera laxpannan med riset och sockerärterna.
Klart!
Energi:

655 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
1 msk
2 dl
Svampfond
¾ msk
Majsstärkelse
½ msk
Ris
3 dl
Sockerärter
250 g