Lax med spenat och kapris

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Lax med spenat och kapris

Den här snabba och krämiga laxrätten går fint att servera med pasta, ris eller pressad potatis.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Kapris
2 msk
Babyspenat
60 g
2½ dl

Gör så här

  • Skär laxen i tärningar. Stek dem i smör-& rapsolja i en stekpanna, salta och peppra.
  • Tillsätt kapris och babyspenat, häll på grädde och låt koka ihop ca. 3 min. Servera med ris eller pasta.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl ris

Energi:

645 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 35 g
https://www.arla.se/recept/lax-med-spenat-och-kapris/