Lax med röd curry, ärter och spenat
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Snabb och lättlagad lax. Gräddig och lätt på en och samma gång, med syrad grädde, röd currypasta och spenat. Servera laxrätten med ris och lime.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Japansk soja
|
2 msk |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|---|---|
|
Färsk ingefära, ca 2 cm
|
30 g |
| 2 msk | |
|
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
|
Röd currypasta
|
1 tsk |
|
Majsstärkelse
|
½ msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Frysta ärter
|
3 dl |
|
Babyspenat
|
100 g |
|
Basmatiris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Lime i klyftor
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
634 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,1 g |
| Protein: | 23,2 % | 36,2 g |
| Fett: | 34,6 % | 24,8 g |
| Kolhydrater: | 42,2 % | 65,8 g |