Lax med löjromsröra

15 min Förrätt Tillbehör
Lax med löjromsröra

God förrätt med gravad eller rimmad lax med en röra på kvarg och löjrom. Strö kapris på laxen - en ny smakkombination och en fullträff!

Ingredienser

Tunna skivor gravad lax
400 g
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Kapris
2 msk
Hackad färsk gräslök
1 dl
250 g
Löjrom
4 msk
Rucola
4 dl

Gör så här

  • Lägg ut laxskivorna på åtta tallrikar. Pressa över citronsaften. Strö över citronskal, kapris och hälften av gräslöken.
  • Blanda resten av gräslöken med kvarg och rom. Lägg rucolan på laxen och toppa med romröran.
Markera receptet som tillagat

Löjrommen kan även bytas mot stenbitsrom.

Näringsvärden, per port

Energi:

143 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 41,3 % 14,5 g
Fett: 48,4 % 7,8 g
Kolhydrater: 10,3 % 3,6 g
https://www.arla.se/recept/lax-med-lojromsrora/