Lax med krämig potatissallad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax med krämig potatissallad

Underbart krämig sallad med sommarens bästa smaker på ett fat. Variera med böckling, makrill eller annan rökt fisk om du vill.

Ingredienser

Varmrökt lax
300 g
Färskpotatis
750 g
Cornichons
1 dl
Rostad lök
½ dl
Rädisor
1 knippe

Dressing:

3 dl
Majonnäs
½ dl
Dijonsenap, gärna grovkornig
2 msk
Hackad färsk gräslök
1 dl
Citron
skal av 1
Salt
1 krm
Nymald svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  • Plocka laxen i bitar.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen. Dela potatisen på hälften och blanda med dressingen.
  • Skär eller hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Lägg potatissalladen på ett fat.
  • Toppa med lax, cornichons, rostad lök och rädisor.
Klart!

Spara gärna lite citronskal och gräslök att toppa salladen med.

Näringsvärden, per port

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/lax-med-kramig-potatissallad/