Lax med krämig potatissallad
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Underbart krämig sallad med sommarens bästa smaker på ett fat. Variera med böckling, makrill eller annan rökt fisk om du vill.
Ingredienser
|
Varmrökt lax
|
300 g |
|---|
|
Färskpotatis
|
750 g |
|---|---|
|
Cornichons
|
1 dl |
|
Rostad lök
|
½ dl |
|
Rädisor
|
1 knippe |
Dressing:
| 3 dl | |
|
Majonnäs
|
½ dl |
|
Dijonsenap, gärna grovkornig
|
2 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
1 dl |
|
Citron
|
skal av 1 |
|
Salt
|
1 krm |
|
Nymald svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Spara gärna lite citronskal och gräslök att toppa salladen med.
Näringsvärden, per port
Energi:
512 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,9 g |
| Protein: | 17,9 % | 22,6 g |
| Fett: | 56 % | 32,4 g |
| Kolhydrater: | 26,1 % | 32,9 g |