Lax med blomkålspuré
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Kokt lax i portionsbitar är snabblagad och god mat. Här får laxen sjuda i fiskbuljong i tio minuter för att sedan serveras med en god blomkålspuré.
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Fiskbuljong
|
1 liter |
Blomkålspuré:
|
Färsk blomkål
|
500 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
| 1½ dl | |
|
Salt och peppar
|
|
|
Citronsaft
|
½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
488 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,9 g |
| Protein: | 26 % | 31,2 g |
| Fett: | 65,8 % | 36,4 g |
| Kolhydrater: | 8,2 % | 9,8 g |