Lax med blomkål och löjrom

45 min Förrätt Lunch
Lax med blomkål och löjrom

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.

Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Laxloin, t ex salmalax
400 g
Blomkålshuvud
½
Plockad färsk dill
½ dl
Löjrom
60 g
Citron
rivet skal av 1
Svartpeppar
1 krm
Saltrostade solroskärnor
2 msk

Wasabikräm:

2 dl
Wasabipasta
2 tsk

Gör så här

  • Blanda ihop ingredienserna till wasabikrämen och ställ i kyl.
  • Dela blomkålen i mindre buketter. Hyvla hälften av buketterna i tunna skivor, gärna på mandolin. Koka resten mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i isvatten.
  • Skär laxen i tunna skivor. Servera laxen på tallrik med wasabikräm, hyvlad och kokt blomkål.
  • Toppa med löjrom, dill, citronskal, svartpeppar och rostade solroskärnor.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

260 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 21 g
Video Så lägger du upp din förrätt snyggt

https://www.arla.se/recept/lax-med-blomkal-och-lojrom/