Lax med blomkål och löjrom
45 min
Förrätt
Lunch
•

Löjrom passar väldigt bra ihop med lax och lite hetta istället för på klassiskt vis. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.

Jimmi Eriksson
Årets kock 2016

Ingredienser
Laxloin, t ex salmalax
|
400 g |
---|---|
Blomkålshuvud
|
½ |
Plockad färsk dill
|
½ dl |
Löjrom
|
60 g |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Svartpeppar
|
1 krm |
Saltrostade solroskärnor
|
2 msk |
Wasabikräm:
2 dl | |
Wasabipasta
|
2 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
260 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 17 g |
Kolhydrater: | 3 g |
Fett: | 21 g |
Video
Så lägger du upp din förrätt snyggt

