Lavendelkyckling

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Lavendelkyckling

Doft och smak av Provence. Lavendelblommorna kan ha olika styrka, smaka dig fram.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlöksklyftor
2
2 dl
Hönsbuljong
½ tärning
Lavendelblommor färska eller torkade
1 krm
Citron rivet skal och saft
½
Pinjenötter
1 dl
Grovhackad färsk persilja
½ dl
Potatis, gärna färskpotatis
750 g

Gör så här

  • Börja med att tvätta och koka potatisen.
  • Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör, salta och peppra.
  • Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, lavendel, vitlök och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min.
  • Rosta ev pinjenötterna och strö över dem, citronskal och persilja.
  • Servera med potatisen.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 36 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 36 g
https://www.arla.se/recept/lavendelkyckling/