Lavendelkyckling

Lavendelkyckling

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(46 st)

Doft och smak av Provence. Lavendelblommorna kan ha olika styrka, smaka dig fram.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl Arla Köket® vispgrädde vispgrädde 36%
  • ½ tärningar hönsbuljong
  • 1 krm lavendelblommor färska eller torkade
  • rivet skal och pressad saft av ½ citroner
  • 1 dl pinjenötter
  • ½ dl grovhackad färsk persilja
  • 750 g potatis, gärna färskpotatis

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att tvätta och koka potatisen.

Skär varje kycklingfiléerna i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör, salta och peppra. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, buljongtärning, lavendel, vitlök och citronsaft i en gryta. Lägg i kycklingen. Låt koka under lock ca 5 min. Rosta ev pinjenötterna och strö över dem,citronskal och persilja. Servera med potatis.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 590 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem