Lättfryst yoghurttårta

Lättfryst yoghurttårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

60+ min

Frisk och god tårta med hallon och yoghurtmousse som går bra att göra i förväg och ha i frysen. Blanda gärna med andra färska bär som garnering, snyggt och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 bitar

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Hallonkräm:

  • 2 gelatinblad
  • 225 g hallon
  • saften av 1 citron
  • 2 msk strösocker

Yoghurtmousse:

  • 1 ask hallon à 125 g

Gör så här:

Gör så här:

Tårtbotten:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta i mjöl, potatismjöl och bakpulver. Klicka ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna och dela i 2 delar.

Halloncrème:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min. Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Rör ner gelatinbladen i hallonblandningen. Låt kallna.

Yoghurtmousse:

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden lätt. Värm citronskal och saft. Rör ner gelatinbladen i citronen. Blanda yoghurt och florsocker i en bunke. Rör ner citronblandningen i yoghurten. Vänd till sist ner grädden i yoghurtblandningen.

Yoghurttårta:

Dela tårtbotten i 2 delar. Plasta en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll ner ½ av yoghurtmoussen i botten på formen. Lägg i en tårtbottnen. Häll hallonkrämen på bottnen och därefter resten av yoghurtmoussen. Avsluta med den sista bottnen. Täck tårtan med plastfilm och ställ i frysen minst 2 tim. Stjälp upp tårtan på ett fat, låt tina minst 30 min. Toppa tårtan med färska hallon.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 230 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem